Anunturi

REZULTATELE INTERMEDIARE ALE CONCURSULUI DE ADMITERE

REZULTATELE INTERMEDIARE ALE CONCURSULUI DE ADMITERE

ȘCOALA INTERNAȚIONALĂ DE VARĂ „PROTECȚIA ȘI DREPTURILE REFUGIAȚILOR”, Ediția a IX-a, Galați, 29 iunie 2021

Afis Sc de VARA 2021 1ȘCOALA INTERNAȚIONALĂ DE VARĂ „PROTECȚIA ȘI DREPTURILE REFUGIAȚILOR” Ediția a IX-a, Galați, 29 iunie 2021
 
Facultatea de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice și Institutul Transfrontalier de Studii Internaționale și Justiție Penală din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, organizează la Galați ediţia a IX-a a şcolii de vară pe tema drepturilor omului, dreptului internaţional umanitar, dreptul refugiaţilor şi a relaţiilor internaţionale, în data de 30 iunie 2021.
 
Programul celei de-a IX-a ediţii a şcolii de vară vizează două componente majore, una de analiză/aprofundare a unor concepte de actualitate în domeniile de referinţă (prelegeri ale unor experţi din mediul academic, instituţional de specialitate, juridic şi asociativ, pe marginea problemei refugiaţilor din lume şi impactul acesteia asupra relaţiilor internaţionale, speţe şi studii de caz practice), respectiv una de dezvoltare a unor aptitudini de comunicare în mediu pluricultural și multidisciplinar.
 
Temele abordate se vor axa în jurului următoarelor componente :
 • Acte normative interne, europene şi internaţionale aplicabile în dreptul refugiaţilor şi drepturile omului;
 • Acte normative interne, europene şi internaţionale aplicabile în dreptul refugiaţilor şi drepturile omului;
 • Convenţia din 1951 privind statutul refugiaţilor şi Protocolul său adiţional din 1967/ Mandatul UNHCR;
 • Principii fundamentale în domeniul refugiaţilor;
 • Procedura de Determinare a unei forme de protecţie în România -Soluţii durabile la problematica refugiaţilor promovate de UNHCR;
 • Soluţii durabile la problematica refugiaţilor în România (integrare, resettlement);
 • Terminologie relevantă;
 • Persoane deplasate intern (IDPs);
 • Politica UE în materie de azil şi migraţie;
 • Comunicarea multi-culturală şi importanţa acesteia în promovarea toleranţei şi nediscriminării;
 • Abordări regionale din Europa, Orientul Mijlociu -Africa de Nord, Africa, Asia şi America Latină.

Acest eveniment este deschis studenţilor facultății noastre din ciclul de licenţă și master, specializările drept, administraţie publică care doresc să îşi aprofundeze cunoştinţele în domeniile menţionate mai sus.Numărul de participanți este de max.15 studenți. Admiterea participanţilor care doresc să ia parte la acest curs se va face pe baza de analiză de dosar de către un Comitet de selecţie, sub coordonarea Decanului Facultăţii de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi.Acest eveniment este deschis studenţilor facultății noastre din ciclul de licenţă și master, specializările drept, administraţie publică care doresc să îşi aprofundeze cunoştinţele în domeniile menţionate mai sus.Numărul de participanți este de max.15 studenți.

Admiterea participanţilor care doresc să ia parte la acest curs se va face pe baza de analiză de dosar de către un Comitet de selecţie, sub coordonarea Decanului Facultăţii de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi.Dosarul de selecție va trebui sa conţină o scrisoare de intenție şi se va transmite pe mail la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

PROGRAM

DATA LIMITA ÎNSCRIERE: 28.06.2020

NU SE PERCEP TAXE !

13th edition International Scientific Conference ”Exploration, Education and Progress in the Third Milenium”

CONFERENCE’S PURPOSE:

The conference will have as a purpose an interdisciplinary approach of various themes in the field of social and humanistic sciences: law, administrative sciences, regional studies, economics, psychology, sociology, theology and other interrelated domains.

CONFERENCE’S OBJECTIVES:

The conference intends to bring together researchers and professionals in the above mentioned fields. The participants are expected to answer to the various questions related to and deriving from the thematic under debate by means of an innovative and accurate methodology.

The conference’s coherence and originality will be ensured by the combination of two fundamental elements: on the one hand, special attention will be given to the classic aspects of the study of the social and humanistic sciences, and, on the other hand, the classical perspective will be complemented by the modern European and international approach of the topics under analysis.PANELS LAW: PUBLIC LAW; PRIVATE LAW; CRIMINAL SCIENCES PUBLIC ADMINISTRATION AND REGIONAL STUDIES

Seminar cu tema „Integritatea funcției publice”

d12e35046ae980f36d7d4de23fae8718 w800În data de 27.05.2021, se va desfășura seminarul cu tema „Integritatea funcției publice”, organizat de Serviciul Județean Anticorupție Galați în colaborare cu Facultatea de Științe Juridice, Sociale și Politice din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, cu suportul logistic al Primăriei Municipiului Galați.

Această activitate, la care vor participa studenții celor două specializări din cadrul Facultății de Științe Juridice, Sociale și Politice, marchează împlinirea, în data de 30 mai 2021, a 16 ani de existență instituțională a Direcției Generale Anticorupție.

Seminarul va avea loc la Grădina de Vară a Teatrului Național de Operă și Operetă „Nae Leonard” din Galați, începând cu ora 10.00.

 • Acasă
 • Parteneri
 • Admitere
 • Contact