Comunicat_2020-12-21/Galați/Activităţi de educație anticorupție în rândul studenților Facultății de Științe Juridice, Sociale și Politice din cadrul Universității “Dunărea de Jos”

În perioada 17 – 18 decembrie 2020, polițiștii Serviciului Judeţean Anticorupţie Galați, din cadrul Direcției Generale Anticorupție, au desfăşurat mai multe activităţi pentru promovarea atitudinii civice și de educație anticorupție în rândul studenților Facultății de Științe Juridice, Sociale și Politice din cadrul Universității “Dunărea de Jos” din Galați.

Sub titlul „Generația fără plic”, activitățile au fost desfășurate în mediul on-line, la inițiativa Clubului Studenților la Drept din cadrul unității de învățământ menționate.

Studenților le-au fost prezentate competența și atribuțiile Direcției Generale Anticorupție, infracțiunile de corupție, consecinţele săvârșirii și modurile de sesizare a acestora şi, mai ales, necesitatea adoptării unui comportament etic şi integru pentru promovarea şi consolidarea acelor valori necesare unei societăţi capabile să ofere drepturi, libertăţi  şi şanse egale tuturor cetăţenilor săi. Pe parcursul activităților desfășurate, tinerii s-au arătat interesați și despre pașii care ar trebui parcurși pentru a urma o carieră profesională în cadrul Direcției Generale Anticorupție și în alte structuri sau unități ale Ministerului Afacerilor Interne.

De asemenea, le-au fost aduse la cunoștință datele de contact ale Serviciului Județean Anticorupție Galați (municipiul Galați, strada Crizantemelor nr. 10 – în incinta Secției 2 Poliție Galați, adresa de email galațAceastă adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., fax: 0236/453997) și faptul că Direcţia Generală Anticorupţie pune la dispoziţia cetăţenilor o linie telefonică gratuită, Call center anticorupție 0800.806.806, la care pot fi semnalate faptele de corupţie săvârșite de funcţionarii publici din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.